Ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στην λίμνη Τριχωνίδα.

Για τέσσερις ημέρες το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.

Το Φεστιβάλ της πόλης μας υποδέχεται 400 χορευτές από 11 χώρες, οι οποίες είναι οι εξής: Μαλαισία, Κίνα, Γκάνα, Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία.

Το κέντρο της πόλης, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες, θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστούς ρυθμούς και μελωδίες. Οι θεατές θα θαυμάσουν εντυπωσιακά κοστούμια και θα μυηθούν στην παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθούν την πόλη μας. Μέσα από πολύχρωμες χορευτικές παραστάσεις το κοινό θα ταξιδέψει σε διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς ενώ τα ελληνικά συγκροτήματα θα μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και την ταυτότητα της ελληνικής φυλής.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εντυπωσιακή παράσταση Ελληνικών Χορευτικών Συγκροτημάτων της περιοχής μας στην Πλατεία Δημοκρατίας την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στις 9:00 το βράδυ.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, στις 8:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την κεντρική πλατεία) με ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ. Ελληνική βραδιά με Χορευτικά της πόλης

Συμμετέχουν: Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Αγρινίου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, Ο Ζορμπάς, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Τα Μανουσάκια, Οι Μερακλήδες, Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων, Παγκρήτιος Σύλλογος, Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς, Συντροφιά με την Παράδοση, Οι Ρίζες, Η Ρούμελη, Το Χοροστάσι

Πλατεία Δημοκρατίας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

10:30 π.μ Χορευτική Παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου από τα γκρουπ της Κίνας και της Μαλαισίας.

8.00 μ.μ Παρέλαση των ξένων Χορευτικών τμημάτων από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας.

9.00 μ.μ Επίσημη Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Συμμετέχουν χορευτικά από: Γκάνα, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία.

Πλατεία Δημοκρατίας

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Λεπενούς.
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Κατσαντώνης”.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Πολωνίας της Ισπανίας και της Ματαράγκας.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου.
Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας της Ρουμανίας και του χορευτικού τμήματος Αγγελοκάστρου.

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγ.Κων/νου.
Παράσταση από τα Χορευτικά της Γκάνας, Ρωσίας, Μαλαισίας και του Συλλόγου Μικρασιατών

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Παραβόλας.
Παράσταση από τα Χορευτικά της Κίνας της Σερβίας και της Παραβόλας

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ Τελετή Λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Συμμετέχουν τα Χορευτικά: Γκάνα, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Αιτωλός Παναιτωλίου, Θεστιέων

Αποχαιρετιστήρια γιορτή “Αρχοντικό” της λίμνης Τριχωνίδας

Παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου