Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ η «Διέξοδος», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, εγκαινιάζει στο ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ της Ναυπάκτου έκθεση του εικαστικού της επιμελητή Βαγγέλη Ρόμπολα με δημιουργίες από αλάτι της Άσπρης και Μαύρης Αλυκής του Μεσολογγίου και με τον τίτλο «ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Ρόμπολα

Ο Βαγγέλης Ρόμπολας, ο σεμνός ζωγράφος και δημιουργός έργων από αλάτι, είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Επί σειρά ετών εργάστηκε σαν καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων σε Τεχνικά Λύκεια και Ι.Ε.Κ

Από το 1981 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και από 2010 Εικαστικός Επιμελητής του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό ενώ έχει σχεδιάσει ή επιμεληθεί εκθέσεις τρίτων, σκηνικά θεάτρων και γλυπτά μνημεία σε μουσειακούς χώρους.

checkwest.gr