«’Έφυγε» σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, ο μουσουργός Δημήτρης Παπαποστόλου.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Η ταφή στο Αγρίνιο στις 16.00.

O Tάκης Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Σαν συνθέτης, μαέστρος και ερμηνευτής αναγνωρίστηκε ως ένα μουσικό ταλέντο διεθνούς ακτινοβολίας. Μέσω των έργων του το Αγρίνιο και η χώρα μας «ταξίδεψαν» και προβλήθηκαν αμέτρητες φορές στο εξωτερικό. Έγραψε πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Δέχθηκε πολλές διακρίσεις – πάντα με ταπεινοφροσύνη – τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έργα του, όπως η μελοποίηση του υπέροχου ύμνου του Αποστόλου Παύλου «Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων … η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει», που πολλές φορές αναφέρεται ως ο ύμνος των ύμνεων, είχαν διεθνή απήχηση.

Ένα άλλο από τα πιο δημοφιλή έργα του, με διεθνή απήχηση, που δείχνει την προσωπικότητα του μεγάλου μουσικού, είναι η θαυμάσια σύνθεση της «Ραψωδίας του Αέναου» που τόσο λαμπρά φωτίζει την αιώνια διαδρομή του ανθρώπου προς τον τελικό προορισμό του που δεν είναι άλλος με ένα πέταγμα σαν αστραπή η ψυχή του να βρεθεί στα άστρα.

Έγραψε επίσης και τον ύμνο του Παναιτωλικού που τον αποδίδουν αρμονικά ο ίδιος, μαζί με ένα υπέροχο σύνολο μουσικών. Αγωνίστηκε εξάλλου και διακρίθηκε ως επιθετικός στην ομάδα του Αγρινίου ενώ διακρίσεις κατέγραψε και στον Στίβο και συγκεκριμένα στο άλμα επί κοντώ.

Ο Τάκης Παπαποστόλου ήταν παιδί υπερπολύτεκνης (με επτά παιδιά) οικογένειας από πατέρα ιερέα με καταγωγή από την Πετρώνα Βάλτου. Το πατέρα του, Αθανάσιο, τον θυμούνται ο περισσότεροι Αγρινιώτες ως εφημέριο στον Μητροπολιτικό αλλά και σε άλλους ναούς.

Αδερφός του ήταν και ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Σπυρίδων Παπαποστόλου, μια σπουδαία προσωπικότητα με ανεξίτηλο κοινωνικό έργο στο Χάλανδρι, που έχασε τη ζωή του κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Διαφήμιση

“Το Αγρίνιο αποχαιρετά υποκλινόμενο τον Δήμητρη Παπαποστόλου”

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Παπαποστόλου εξέφρασε ο

Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

“Το Αγρίνιο αποχαιρετά υποκλινόμενο τον Δήμητρη Παπαποστόλου.

Μια κορυφαία προσωπικότητα της τέχνης. Έναν Αγρινιώτη του οποίου το μεγαλειώδες έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας την καταξίωση.

Το αστείρευτο ταλέντο και η δημιουργικότητα του Τάκη Παπαποστόλου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν είτε προσωπικά είτε μέσα από το σπουδαίο έργο του.

Αυτό όμως που διαχρονικά θαυμάζαμε όλοι σε αυτόν ήταν η ψυχή του.

Το ανήσυχο πνεύμα που τον ωθούσε σε πράξεις γενναιοδωρίας και προσφοράς.

Η απώλεια είναι δυσβάστακτη. Προσωπικά, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και τη φράση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων». Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.”

Βιογραφικά στοιχεία από αφιέρωμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, Βασίλη Σταρακά