Τα εξώφυλλα δίσκων βινυλίου ως μέσο σύγχρονης εικαστικής τέχνης. Θα εκτεθούν πάνω από 1000 εξώφυλλα από πολλούς συλλέκτες, σε θεματικές βιτρίνες. Παράλληλα ζωντανή μουσική από βινύλια, αφίσες, αντίκες, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις σε ένα μήνα γεμάτο τέχνη και μουσική.

H έκθεση εξώφυλλων δίσκων βινυλίου, η οποία φέρει την ονομασία «Canvas», ξεκίνησε στο Αγρίνιο και η παρουσίαση της κέρδισε τις εντυπώσεις. Μια έκθεση που προκαλεί νοσταλγία και αξίζει να γίνει πόλος έλξης κατά το διάστημα της φιλοξενίας της έως τις 18 Ιανουαρίου 2020 στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 6:00μ.μ.-9:00μ.μ. και το Σάββατο, 11:00π.μ.-1:00μ.μ., εκτός αργιών.

Η εκδήλωση εγκαινίων έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, το απόγευμα ενώ το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου που περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο στο υπόγειο του Παπαστρατείου.

Διαφήμιση

Προηγουμένως το κοινό παρακολούθησε τις ομιλίες των Μάκη Μιλάτου (ραδιοφωνικός παραγωγός, παραγωγός δίσκων) και Γιώργου Ψιλιώτη (ραδιοφωνικός παραγωγός), οι οποίοι συνάμα τυγχάνουν και από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων βινυλίου πανελλαδικά.

Οι τοποθετήσεις τους εστίασαν στη διαχρονική πορεία των δίσκων βινυλίου και την επιρροή τους στο μουσικό γίγνεσθαι. Το συντονισμό είχε ο Ανδρέας Σκαρτσάρης που εργάστηκε άοκνα για την επιτυχίας της

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη αντίστοιχη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι περισσότερα από 1.000 εξώφυλλα όλων των ειδών ελληνικής και ξένης μουσικής 14 συλλεκτών της πόλης και όχι μόνο, θα βρίσκονται στις ειδικά διαμορφωμένες θεματικές βιτρίνες.