Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο
Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η ΔΡΩ σας προσκαλεί στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5). Το φετινό θέμα είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τον Δήμο Αγρινίου, η ΔΡΩ συμμετέχει στις εξής δράσεις:

  1. 16, 17 Μαΐου, ώρα 8:30 – 13:30 «Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο»: Εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου για την μαθητική κοινότητα, κατόπιν εκπαιδευτικής ξενάγησης στα μουσειακά εκθέματα. Υπεύθυνη εκ. προγράμματος: Δ. Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός. Στο εργαστήριο θα συμμετέχει η εικαστικός, Βικυ Μίχου, μέλος της ΔΡΩ. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει εικαστικές δραστηριότητες, όπως, “ένωσε τα κομμάτια της ιστορίας” “γραμματόσημο”, “οι ψευδαισθήσεις”, “η υπογραφή”.
  2. 18 Μαΐου, ώρα 10:15 «Το αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο»: Ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου. Υπεύθυνος δράσης: Γ. Σταμάτης, αρχαιολόγος. Τα μέλη της ΔΡΩ θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο για ανοιχτή συζήτηση με τους συμπολίτες που θα προσέλθουν.