Η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Σουηδικό Ινστιτούτο και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, διοργανώνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Έλληνίς», διήμερο Φεστιβάλ Σουηδικού Κινηματογράφου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν με ώρα έναρξης στις 21:30 και είσοδο ελεύθερη είναι οι εξής:

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Underdog» (100′, Ronnie Sandahl, 2015)

Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη «νεόπλουτη» πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και «σκληρά» πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

Πρωταγωνιστούν: Μπιάνκα Κρόνλοφ, Χένρι Ράφελσεν, Μόνα Κρίστιανσεν.
Είδος ταινίας: Δράμα
Σκηνοθεσία: Ρόννιε Σαντάλ
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Διάρκεια 97’

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

«Η μικρή Σόφι Μπελ» (80′, Amanda Adolfsson, 2015)

Μετά το Λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.

Πρωταγωνιστούν: Φεσίλλα Τζάνκελλ, Χέντα Στίερστεντ
Σκηνοθεσία: Αμάντα Αντολφσον
Διάρκεια: 80’

agriniovoice.gr