Η Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Αγρινίου συνεχίζει τις προβολές, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ με την ταινία:

“Φθινοπωρινή Σονάτα – Autumn Sonata”

Σουηδία, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, 1978
Παραγωγή: Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Σενάριο: Ινγκμαρ Μπέργκμαν
Φωτογραφία: Σβεν Νίκβιστ
Μοντάζ: Σίλβια Ινγκμαρσντοτερ
Πρωταγωνιστούν: Ινγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν
Διάρκεια: 99 λεπτά

Η Σάρλοτ, παγκοσμίου φήμης πιανίστρια και με ακατάπαυστη ενεργητικότητα παρά την ηλικία της, επιστρέφει μετά από επτά χρόνια απουσίας κι αποξένωσης στην κόρη της, Εύα, κατόπιν πρόσκλησης της τελευταίας στο απομονωμένο σπίτι όπου ζει μαζί με τον εφημέριο σύζυγό της. Η αδημονία και η αρχικά εγκάρδια υποδοχή θα δώσουν γρήγορα τη θέση τους στην αμηχανία και τη νευρικότητα, καθώς οι σκελετοί και οι σωρευμένες ενοχές και κατηγορίες χρόνων θα αρχίσουν να βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια μέχρι τη νομοτελειακή σύγκρουση.

Διαφήμιση

Γιατί η Εύα, προς δυσάρεστη έκπληξη της Σάρλοτ, φιλοξενεί στο σπίτι της την αδερφή της Ελένα, η οποία πάσχει από μια πολυετή εκφυλιστική ασθένεια και την οποία η μητέρα τους είχε παρατήσει σε ένα ίδρυμα γιατί ήταν εμπόδιο στην καριέρα της. Γιατί η Σάρλοτ πενθεί το πρόσφατο θάνατο του τελευταίου της συντρόφου, ενώ η Εύα δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό του τετράχρονου γιου της, στην κηδεία του οποίου η μητέρα της δεν πήγε. Γιατί οι δύο γυναίκες συνδέονται με έναν ιστό ενοχών, συμπλεγμάτων και αλληλοσυγκρουόμενων συναισθημάτων και χωρίζονται από μια αβυσσαλέα απόσταση, το βάθος και η έκταση της οποίας θα αποκαλυφθούν μέσα μια βραδιά που θα πέσουν οι μάσκες και θα εκτοξευθούν από την Εύα τα κατηγορώ μιας ολόκληρης ζωής. Γιατί σ’ αυτή τη μονομαχία δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές, παρά μόνο μια λαβωμένη εκεχειρία. Μέχρι την επόμενη φορά που ίσως δεν έρθει ποτέ.

Η προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ, στις 9:30 μμ.
Τιμή εισιτηρίου 3€
Είσοδος ελεύθερη για ανέργους, πολυτέκνους, ΑμεΑ, φοιτητές και μαθητές.
Τηλ. Επικοινωνίας 2641044345