Σάββατο 1η Δεκεμβρίους στις 11:00 π.μ.

Το Βιβλιοχαρτοπωλείο Θωμάς Καραγιώργος (Παναγοπούλου 10, Αγρίνιο, τηλ. 26410 48910) και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Λαγού“Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό;” στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας (Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, τηλ. 26350 22021).

Παιδιά, ελάτε να μάθετε τη μυθιστορηματική βιογραφία του Χαρίλαου Τρικούπη μέσα από φιλαναγνωστικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει η συγγραφέας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί επίσης την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίους στις 11:30 π.μ., από τη Βυρωνική Εταιρία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο χώρο της βιβλιοθήκης της Βυρωνικής Εταιρίας στο Βυρώνειο Κτήριο στο Μεσολόγγι (περιοχή Πλώσταινα).

Θα ακολουθήσει φιλαναγνωστική δράση αλλά και ένας μεγάλος διαγωνισμός ανάμεσα σε Τρικούπηδες και Δεληγιάννηδες από τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Ρόζικ. Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς τα όνειρα ενός παιδιού και της παρέας του, της ομάδας με κωδικό όνομα Χ.Α.Ο.Σ., άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Περίληψη

Νομίζετε ότι στην Ελλάδα υπήρχε πάντα η δημοκρατία που ξέρετε σήμερα; Ότι πρωθυπουργοί γίνονταν εκείνοι που είχαν την ψήφο του λαού ή των βουλευτών; Νομίζετε ότι η χώρα μας ήταν πάντα μια σύγχρονη χώρα με δρόμους και τρένα; Ε, λοιπόν, όχι. Όλα έγιναν, γιατί κάποιοι τα ονειρευτήκαμε. Η μυθιστορηματική βιογραφία του Χαρίλαου Τρικούπη, γραμμένη με πένα φρέσκια και ζωντανή, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη βουτιά στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ