Το φεστιβάλ φωτογραφίας “Photopolis Agrinio Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «Εντάσεις».

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το θέμα «Εντάσεις» και να στείλουν από μία φωτογραφία. Οι φωτογραφίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 23:59 μέσω της φόρμας στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν με τα παρακάτω δώρα:

1o Βραβείο:

  • Ενα studio flash Godox QS600II – 600Ws με ενσωματωμένη ραδιοσυχνότητα (αξίας 365 €) προσφορά της εταιρείας ΣΤΑΜΟΣ ΑΕ.
  • Έπαινος.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “natural presence” του Χάρη Κακαρούχα.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “Έρμα είν τα μάτια” του Βασίλη Αρτίκου.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “Greek Icon” του Ανδρέα Ζαχαράτου.

2ο και τρίτο Βραβείο:

  • Έπαινος.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “Natural presence” του Χάρη Κακαρούχα.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “Έρμα είν τα μάτια” του Βασίλη Αρτίκου.
  • Φωτογραφικό λεύκωμα “Greek Icon” του Ανδρέα Ζαχαράτου.

(Τα βιβλία είναι προσφορά των φωτογράφων τους).

Την Παρασκευή 14η Ιουνίου 2019 στο χώρο του Φεστιβάλ και κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, ενώ για τις 15 καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση του Φεστιβάλ, θα επιβαρυνθεί ο κάθε φωτογράφος με το ποσόν των 15 € για τα έξοδα της εκτύπωσης και ανάρτησης, που θα κληθεί να καταβάλει μετά την επιλογή των φωτογραφιών. Οι φωτογράφοι των 15 επιλεγμένων φωτογραφιών θα ειδοποιηθούν με mail για την επιλογή της φωτογραφίας τους και θα τους ζητηθεί αρχείο μεγάλης ανάλυσης και σε εκτυπώσιμη ποιότητα.

Οι επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από τετραμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους (κατ΄ αλφαβητική σειρά): Ασωνίτης Πολυδεύκης, Μουζακίτη Ελένη, Παπαχατζή Φωτεινή και Φραγκούλης Λεωνίδας. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης, εκτύπωσης των φωτογραφιών, και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή του Φεστιβάλ, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού «Εντάσεις».

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.

Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη της κριτικής επιτροπής και καθώς και τα μέλη της επιτροπής διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες στο mail: [email protected] και στο τηλέφωνα (+30) 6977904118 και 6988642419.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ