Εξαιρετικά εντυπωσιακό το έκθεµα της «Διεξόδου» στην Αναπτυξιακή Έκθεση. Με µια λιτή παρουσία της θέλησε να δώσει το στίγµα της δηµιουργίας του Μουσείου Άλατος που έχει αναλάβει να ιδρύσει και να λειτουργήσει στην Τουρλίδα.

Το Μουσείο Άλατος, που θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα, θα φιλοξενείται σε παλαιό ερειπωµένο κτίριο της δεκαετίας του 1930 που βρίσκεται στις Αλυκές Τουρλίδας και το οποίο ήδη επισκευάζεται. Μέσα στους χώρους του, σύµφωνα µε τη µελέτη, θα αποτυπώνεται όλη η ιστορία του αλατιού του Μεσολογγίου και όχι µόνο. Επίσης θα εκτίθενται πάσης φύσεως θαλασσινά και ορυκτά αλάτια όλων των χρωµάτων, και από όλο τον κόσµο, εργαλεία, µηχανήµατα, έργα τέχνης από αλάτι, παλιές φωτογραφίες έγγραφα και η µοναδική, γνωστή στην Ελλάδα, συλλογή από αλατιέρες που ξεπερνούν τις 1000 και χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα µέχρι σήµερα. Όλο αυτό το εκθεσιακό υλικό χρειάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια, πολλές δαπάνες και µεγάλη προσπάθεια από την «Διέξοδο» και τον ιδρυτή της για να συγκεντρωθεί και ήδη φυλάσσεται προκειµένου να εκτεθεί στο µουσείο όταν ολοκληρωθεί.

Για να γίνει χρηστικός ο χώρος πρώτος αρωγός και υποστηρικτής της «Διεξόδου» βρέθηκε, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, ο δήµος, ο οποίος ανέλαβε την αντικατάσταση της στέγης…

aixmi-news.gr