Χώρος. Κουζίνα. Ως τόπος συνάντησης, συγκέντρωσης κι εστία αλλά κι ως βασικός χώρος µεταµορφώσεων και εξοµολογήσεων. Χρόνος. Δεν υπάρχει χρονική αναφορά, κάτι που έγινε στο παρελθόν ή συµβαίνει τώρα ή που ίσως να συµβεί στο µέλλον. Πρόσωπα. Μία γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται σε µία κουζίνα και µας εξοµολογούνται. Ο καθένας τη δική του ιστορία.

Σχεδόν πάντα, επιθυµούµε να οργανώνουµε µε τέτοιο τρόπο τις ζωές µας, ώστε το απρόοπτο και ξαφνικό να εκδηλώνεται όσο γίνεται πιο σπάνια. Το µυστήριο όµως, η δυσκολία και η µαγεία της ζωής είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο ανατροπής, αναπόσπαστο τελικά κοµµάτι της ανθρώπινης µοίρας. Γιατί είµαστε άνθρωποι, άνθρωποι που µας παίρνει ο δρόµος.

10 µικρές ιστορίες ανθρώπων που τους βρήκε κατακούτελα ένα ζόρι. Όµως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόµος.

Ο Σάκης Σερέφας είναι ποιητής και πεζογράφος. Έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία µε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και µελέτες. Το «Θα σε πάρει ο δρόµος» (εκδ. Κέδρος) περιλαµβάνεται στον κατάλογο «Τα 120 καλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά θεατρικά έργα» της European Theatre Convention (ETC – 2010).

Η Στέλλα Σερέφογλου είναι σκηνοθέτης διαφηµιστικών. Τον Δεκέµβριο του 2016 εγκρίθηκε από το ΕΚΚ η πρότασή της για την πρώτη µεγάλου µήκους ταινία της. Η παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόµος» είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά της.

Ταυτότητα παράστασης Σκηνοθεσία / Δραµατουργική Επεξεργασία: Στέλλα Σερέφογλου Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέττα Σπηλιοπούλου Σκηνογράφος: Γιάννης Ξηντάρας Ενδυµατολογική επιµέλεια: Boudoir Επιµέλεια µουσικής: Βαλάντης Τερζόπουλος Διδασκαλία body music: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη Νοηµατική γλώσσα (για την ιστορία 10): Μαριλένα Τζαννετάτου Φωτογραφίες: Στέλλα Σερέφογλου Σκίτσο αφίσας: Χάρης Παµφίλης Γραφίστας: Γιώργος Ιωαννίδης Ηλεκτρολόγος: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Παίζουν: Λένα Γιάκα, Γιάννης Δρακόπουλος

Εισιτηρια 10€ / μειωμένο 8€ (ανέργων-φοιτητικο-65+)

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
Πληροφορίες – κρατήσεις στο 6946217750

Τεχνουργειον Πολυχωρος Τεχνης